O nas
Entraide jest niedu┼╝─ů fundacj─ů charytatywn─ů o statusie organizacji po┼╝ytku publicznego.
Naszym celem jest pomoc osobom znajduj─ůcym si─Ö w trudnej sytuacji materialnej na terytorium Polski.
Dzia┼éaj─ůcych w Entraide wolontariuszy ┼é─ůczy kilka rzeczy┬á:

Entraide dzia┼éa wy┼é─ůcznie na zasadzie wolontariatu. Dzi─Öki temu koszty w┼éasne s─ů minimalne i praktycznie wszystkie zebrane dary rozdzielane s─ů pomi─Ödzy wsp├│┼épracuj─ůce z nami o┼Ťrodki, kt├│rym z uwag─ů towarzyszymy i w miar─Ö potrzeb wspomagamy.

Biuro Entraide

Prezeska

Jola Christol

Prezeska

Magda Radwańska-Viatteau

Skarbniczka

Verena Tompson

Sekretarz

Anne-Elisabeth Heddesheimer

Koordynatorka o┼Ťrodk├│w

Elzbieta Colombier

Cofnijmy si─Ö w czasie...

Na pocz─ůtku lat 90-tych V├ęronique Tavernier, francuska ekspatka, zawiera znajomo┼Ť─ç z zakonnicami z Lublina i zobowi─ůzuje si─Ö pomaga─ç im podczas swojego pobytu w Polsce. W 1995 jej misj─Ö przejmuje Isabelle Perrin┬á; udaje jej si─Ö stworzy─ç struktury i rozwin─ů─ç pomoc : powstaje Fundacja Entraide, na razie w ramach stowarzyszenia Varsovie Accueil. Pocz─ůtkowo jej zadaniem jest zbi├│rka zabawek i ubra┼ä oraz ich redystrybucja pomi─Ödzy kilka o┼Ťrodk├│w.

Z up┼éywem czasu liczba ekspat├│w ro┼Ťnie, przybywa dar├│w od os├│b fizycznych i od firm. Entraide rozszerza sw├│j zakres dzia┼éania, wychodzi ze struktur Varsovie Accueil i przyjmuje nazw─Ö Fundacja Entraide. W roku 2010, dwie wolontariuszki Entraide (nadal aktywne w Fundacji) w uznaniu za swoj─ů prac─Ö zostaj─ů odznaczone francuskim Orderem Zas┼éugi.

Od tego czasu, dzi─Öki zaanga┼╝owaniu kolejnych przewodnicz─ůcych i wolontariuszek, z roku na rok Fundacja Entraide rozwija si─Ö i wspiera finansowo szereg projekt├│w w domach dziecka, o┼Ťrodkach dla os├│b bezdomnych lub opiekuj─ůcych si─Ö m┼éodzie┼╝─ů z niezamo┼╝nych rodzin oraz w domach spokojnej staro┼Ťci.

Pomoc

Pom├│┼╝cie nam realizowa─ç nasze zadania, poprzez darowizn─Ö pieni─Ö┼╝n─ů, rzeczow─ů lub w inny spos├│b.

Fundacja Entraide jest organizacj─ů charytatywn─ů pomagaj─ůc─ů osobom potrzebuj─ůcym wsparcia w Polsce

Konto bankowe : Banque Santander 93 1090 2590 0000 0001 4416 3603

Konto dla wpłat na fundusz stypendialny: Banque Santander 30 1090 2590 0000 0001 4416 3573

Patrtnerzy

Fundacja Entraide ┬ę 2020. All rights reserved.